Comisia Europeană a aprobat, astăzi, construirea Drumului expres între Craiova și Pitești. Ca urmare a acestei decizii, Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu suma de 726 de milioane de euro la crearea noi legături rutiere.

iernut chetani autostrada

Drumul expres urmează să aibă o lungime de 121 de kilometri. Proiectul include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, precum și a 10 tronsoane de racord și a 75 de poduri sau pasaje.

În schimb, legătura din Craiova Est a Drumului expres Pitești – Craiova este propusă spre finanțare din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, deci bani vor sosi de la Guvern.

Potrivit unei analize a experților U.E., reducerea timpului de călătorie între Craiova și Pitești va diminua costurile de transport și va spori eficiența economică a rețelei rutiere din România. De asemenea, eliminarea traficului pe distanțe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum și numărul accidentelor și va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Acest drum va crea locuri de muncă temporare și ar trebui să stimuleze comerțul în zonă, generând astfel dezvoltare economică și sporind accesul la locuri de muncă. Proiectul trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Ministrul Cătălin Drulă a declarat, recent: „În total, pe Drumul Expres Craiova – Piteşti se lucrează acum în plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 şi 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3 km de traseu relocat, pentru a putea începe şi acolo lucrările. Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câştigătoare aceeaşi firmă românească de pe loturile 2 şi 3, dar au fost depuse contestaţii de o firmă chinezească. Aşteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi ne dorim să semnăm contractul şi pe acest lot cât mai curând“.

Lasă un răspuns