Consiliul Concurenței a anunțat, pe 24 martie, că a manedat cu suma totală de 6,9 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1,4 milioane de euro) șase companii care oferă servicii de alimentație publică în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă.

aeroport-otopeni

Amenzile au fost acordate pentru „fixarea prețurilor“, conform unui comunicat emis de instituția mai sus amintită.

 

Ce a stabilit investigația Consiliului Concurenței

„În urma investigaţiei declanşate din oficiu în iunie 2019, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste companii şi-au coordonat politicile comerciale în materie de preţuri, discounturi, promoţii atât prin clauzele contractuale, cât şi printr-o serie de proceduri şi prin modalitatea de derulare a relaţiilor contractuale, astfel încât să îşi alinieze constant preţurile pentru serviciile oferite pasagerilor din aeroport.

În acest fel, concurenţa prin preţ a fost restricţionată, iar pasagerii din aeroport nu au avut posibilitatea de a plăti un preţ mai mic decât cel stabilit în comun de toţi cei din piaţă sau de a alege serviciile în funcţie de preț“ a stabilit investigația desfășurată de Consiliul Concurenței.

Inițial, Aeroportul încredințase gestionarea spațiilor cu destinație de alimentație publică companiei Duata Catering, în regim de exclusivitate. Ulterior, Duata Catering a încheiat raporturi de subcontractare cu Food & Beverages Managament, cu Trotter şi City Cafe Express (ambele din grupul City Grill), precum şi cu Primero Business Consulting (astăzi Land of Util Tehnology) şi cu RBK Property Management.

 

Ce amenzi a primit fiecare din firmele implicate

  • Dnata Catering SRL: 6 622 401 lei;
  • City Cafe Express SRL: 148 752 de lei;
  • RBK Property Management SRL: 104 294 de lei;
  • Food and Beverages Management SRL: 43 558 de lei;
  • Trotter Management SRL: 8 010 lei;
  • Primero Business Consulting SRL (în prezent, Land of Util Tehnology SRL): 3 994 de lei.

 

Ai ceva de spus despre Aeroportul Internațional Henri Coandă București-Otopeni? O poți face AICI 

 

Lasă un răspuns