Autoritățile locale din comuna Polovragi, județul Gorj, au luat decizia de a concesiona terenuri din domeniul privat al localității pentru construirea unor noi unități de cazare a turiștilor.

pestera polovragi

Prin urmare, pe 17 și 18 mai 2021 vor fi scoase la licitație două loturi cuprinzând terenuri intravilane. Fiecare unitate de cazare ce urmează să fie construită va trebuie să fie prevăzută inclusiv cu locuri de parcare, în funcție de numărul de camere. Astfel, se va evita lipsa locurilor de parcare cu care se confruntă alte stațiuni gorjene, precum Rânca.

În noiembrie 2018, comuna Polovragi a devenit stațiune turistică de interes local, în urma unei Hotărâri de guvern. Acest nou statut le permite autorităților locale să acceseze cu mai multă ușurință fonduri cu ajutorul cărora să dezvolte localitatea din punct de vedere turistic și economic.

Cele mai importante obiective turistice din comuna Polovragi

Cel mai important obiectiv turistic din comună și, în același timp, cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj este Peștera Polovragi. Aflată la altitudinea de 670 de metri, ea are o lungime impresionantă, de 9 100 de metri. Există numeroase legende care au în prim-plan peștera. Unele dintre ele merg în urmă până în epoca geto-dacilor, în timp ce altele se referă la faptul că aici s-ar fi ascuns, în urmă cu două secole, haiducul Iancu Jianu.

Un alt obiectiv turistic important este Mănăstirea Polovragi, un complex monahal în stil bizantin, cu o vechime de aproximativ 500 de ani. În cadrul complexului se găsesc Biserica Adormirea Maicii Domnului, ridicată în 1648 și pictată în 1702-1703, precum și biserica bolniței Sfântul Nicolae, ridicată în 1731-1732 și picată în 1738.

Fortificațiile geto-dacice de la Polovragi, situate la altitudinea de 1 000 de metri, reprezintă singura cetate dacică cu zid din Oltenia. Conform unor teorii, aici s-ar fi aflat, înainte de cucerirea romană, cetatea Arcina, amintită de cartograful antic Ptolemeu.

Noi stațiuni turistice în România – Vezi AICI decizia luată de Ministerul Economiei

Lasă un răspuns