Mai mulți angajați ai unei companii farmaceutice din Indonezia au fost arestați după ce ar fi vândut teste nazale Covid folosite, pe care apoi le spălau, pentru a părea noi. Informația este oferită de BBC.

test nazal

Poliția locală susține că această înșelătorie a avut loc începând cu decembrie 2020, pe aeroportul internațional Kualanamu, care le oferă pasagerilor opțiunea de a se testa la fața locului.

Testele nazale spălate și revândute ar fi provenit de la compania Kimia Farma, cu sediul central în Indonezia. Aceasta a concediat personalul implicat și a promis că va înăspri controalele interne, pentru a preveni repetarea unei astfel de situații.

La rândul său, cotidianul China Morning Post susține că doi avocați care au zburat de pe mai multe ori de pe aeroportul amintit se pregătesc să dea în judecată compania farmaceutică, pretinzând despăgubiri de 1 miliard de rupii (echivalentul a aproximativ 55 000 de euro) pentru fiecare pasager afectat.

În Indonezia au fost înregistrate, până în prezent, aproape 1 700 000 de cazuri de coronavirus, iar peste 46 000 de persoane și-au pierdut viața. În prezent există aproape 100 000 de cazuri active.

Lasă un răspuns