Joi, 27 mai, la Buzău a avut loc inaugurarea unui nou cinema multiplex, în cadrul Shopping Center Buzău. Acesta cuprinde cinci săli complet digitalizate, cu un număr total de 880 de locuri.

cinema

Este cel de-al 27-lea multiplex inaugurat în România de rețeaua Cinema City, care deține un număr total de 242 de săli în 20 de orașe. Valoarea investiției de la Buzău se ridică la suma de 5 milioane de euro, fiind realizată de CinemaCity România în colaborare cu NEPI Rockcastle, dezvoltatorul centrului comercial care găzduiește cinematograful.

Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City România, a declarat, cu această ocazie: „Deschiderea multiplexului din Buzău reprezintă un nou început pentru industria în care activăm şi un capitol important pentru compania noastră în România. Cinema City îşi continuă strategia şi inovează continuu, reamintindu-le permanent spectatorilor că sala de cinema reprezintă cel mai spectaculos loc unde poţi viziona un film şi cea mai bună modalitate de petrecere a timpului liber“.

 

Primele filme pe care le poți vedea la Cinema City Buzău

Printre primele filme care vor fi proiectate la Cinema City Buzău în luna iunie se află superproducția „Fast & Furious 9“, cu Charlize Theron, Vin Diesel și John Cena.

Una dintre cele mai așteptate producții este „Black Widow“, din universul Marvel creat de Disney și populat cu supereroi, care o are în rolul principal pe Scarlett Johansson.

Chiar în acest week-end rulează filmele „O schemă de milioane“, „Suflet“, „The Marksman: În bătaia puștii“ și „Ținutul nomazilor“.

 

Cinematograf inaugurat într-o zi istorică

Noul cinema din Buzău a fost inaugurat în ziua în care se împlinesc 125 de ani de la prima proiecție cinematografică din România. Aceasta a avut loc la București, pe data de 27 mai 1896, la sediul ziarului de limbă franceză „L’Indépendance Roumaine“.

Prima proiecție cinematografică din lume avusese loc cu numai un an mai devreme, în martie 1895, la Paris.

În 1897 a fost realizată o primă peliculă filmată în România: parada regală de la 10 mai 1897. Între 1898-1899 medicul Gheorghe Marinescu a realizat o serie de filmări pe teme medicale, iar

Primele săli de cinema propriu-zise de pe actualul teritoriu românesc au funcționat la Brașov, începând cu 1901, și la București, din 1909.

 

În alte 4 orașe româneti vor apărea noi cinematografe, pe parcursul acestui an. Vezi AICI unde!

 

Lasă un răspuns