Autoritățile au reacționat rapid la imaginile cu doi șobolani care mâncau dintr-un covrig, într-un magazin Mega Image din București. Conducerea magazinului a declarat că unitatea a fost închisă și și-a cerut scuze pentru neplăcerile provocate.

mega image sobolani

 

Amenda primită de la ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat, în care se precizează:

„Situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic“

Prin urmare, inspectorii au decis amendarea operatorului economic cu suma de 10 000 de lei. Magazinul este momentan închis și are obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, asigurând igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare.

Magazinul își va putea relua activitatea doar după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor dovada realizărilor acestor operațiuni. În plus, s-au anunțat controale în toate magazinele.

 

Reacția Mega Image

Reprezentanții companiei au precizat că personalul intervine regulat cu soluții de deratizare, chiar mai frecvent decât prevede legea, deoarece că există zone cu multe surse externe care nu pot fi controlate.

Pe pagina de Facebook a companiei a apărut următorul mesaj:

„Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienţilor noştri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu şi să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluţii de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul menţionat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.). Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi (miercuri, n.r.) magazinul şi vom acţiona cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spaţiul din magazin este şi va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condiţiile de siguranţă alimentară“.

 

Lasă un răspuns