Regina Maria, una dintre cele mai importante rețele de sănătate din România, a decis deschiderea unui hub medical în Timișoara, dedicat exclusiv consultațiilor online, ca urmare a creșterii cu 32% a programărilor efectuate de pacienți pe platforma online.

regina maria reteaua privata de sanatate

În martie 2020, la începutul stării de urgență, Regina Maria a lansat Clinica Virtuală, platformă de telemedicină care integrează toate sistemele medicale, operaţionale şi financiare. Rezultatele consultaţiilor şi recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux – de la programare până la plata consultaţiei, se poate realiza 100% online.

Aceasta a înregistrat un succes neașteptat de mare, conform declarațiilor lui Fady Chreih, CEO al Reţelei Regina Maria:

„Încă de la lansare, Clinica Virtuală – platforma noastră de telemedicină, a fost foarte bine primită atât de pacienţi, cât şi de medici şi de companiile abonate, iar numărul de programări a crescut continuu. De aceea, am decis să lansăm acest hub medical în Timişoara, pentru ca medicii care acordă consultaţii online să beneficieze de tot confortul necesar pentru un act medical similar celui din clinică. În acest moment, suntem cel mai digitalizat furnizor medical din România şi vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea serviciilor digitale şi de telemedicină“.

Astfel, datele companiei arată că în Clinica Virtuală s-au înregistrat aproape 337.000 de programări, creşterea fiind de 32% în iunie 2021 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Clinica a fost lansată cu doar 100 de medici, dar în mai puţin de o lună, numărul lor a crescut la 500 şi s-a menţinut constant pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienţii au acces la 40 de specialităţi medicale.

Lasă un răspuns