Miercuri, 29 septembrie, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 1,2 milioane de euro, lansată de autorităţile române pentru a sprijini companiile aeriene să înceapă zborurile internaţionale din şi înspre Aeroportul Internaţional Maramureş.

Măsura a fost gândită după ce traficul de pe aeroportul din Baia Mare a fost serios afectat de pandemia de COVID-19.

Acest sprijin public va lua forma unor subvenţii directe de până la 800 000 de euro pentru o companie.

Sprijinul public va fi deschis pentru toate companiile aeriene care operează cel puţin două noi zboruri internaţionale la aeroportul amintit.

Ajutorul urmează să fie alocat pe baza evaluării numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri în primul an de operare.

Obiectivul este sprijinirea activității companiilor aeriene şi redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii, în contextul pandemiei.

Comisia Europeană a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat.

Sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

În acest moment, de pe aeroportul din Baia Mare au loc doar zboruri spre București ale companiei Tarom, plus chartere Tarom, AnimaWings și Hi Sky spre Hurghada și Antalya.

 

Vrei să îți exprimi părerea despre aeroporturile sau companiile aeriene românești? O poți face AICI!

Lasă un răspuns