Lego, cel mai mare producător de pe piața mondială de jucării, a anunțat că nu va mai fabrica jucării separat pentru băieței și fetițe, ci jucării unisex. Conform site-ului britanic guardian.co.uk, compania intenționează ca, în acest fel, să încurajeze neutralitatea de gen.

lego baieti fete

În urma unui studiu realizat la nivel global, rezultă că jucăriile diferite ar încuraja stereotipurile de gen. De pildă, majoritatea fetelor se joacă doar cu jucării pentru fete, iar peste 70% dintre băieți se tem că cei din jur vor râde de ei, dacă se joacă cu jucăriile considerate a fi în mod tradițional pentru fete.

Se pare, de asemenea, că și părinții sunt îngrijorați de posibilitatea ca băieții și fetițele lor să fie tachinați, în cazul în care folosesc jucării asociate de regulă cu celălalt sex.

La rândul său, neurologul Gina Rippon consideră că, în prezent, fetele sunt încurajate să folosească produse pentru băieți, însă, reciproc, lucrurile nu se petrec în același mod.

Acest lucru nu ar fi în ordine, deoarece fiecare jucărie folosită are rolul de a-i antrena pe copii pentru viața de adult. Astfel, dacă fetele nu se joacă cu Lego de construcție, asociate de obicei cu băieții, riscă să nu își dezvolte în mod corespunzător abilități de orientare spațială. În schimb, dacă băieții nu folosesc păpuși, atunci le vor lipsi, la vârsta adultă, abilități de îngrijire sau creștere a copiilor.

Lasă un răspuns