Toba de porc „Drag de România“ a fost retrasă de la comercializare din magazinele Carrefour, după ce analize de laborator au evidențiat prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

toba de porc drag de romania bacterie

Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). retragerea de la comercializare se aplică produselor din lotul DLC 007041021/18.11.2021.

Persoanelor care dețin produse din lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ANSVSA avertizează că „persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni“.

Lasă un răspuns