Un lot de 4,5 kilometri din Autostrada A3, precum și un drum de legătură cu lungimea tot de 4,5 kilometri sunt gata de inaugurare în zona Târgu-Mureș, conform unui anunț postat pe Facebook de Asociația Pro Infrastructură.

centura

Postarea este însoțită și de un video postat pe Youtube, pe care îl puteți vedea mai jos.

Redăm postarea integrală, așa cum apare pe contul de Facebook al organizației Pro Infrastructură:

Autostrada A3 în zona Târgu Mureș este gata de inaugurare! Am filmat de la bord mini-lotul de 4,5 km din #AutostradaTransilvania și drumul de legătură (lung tot de 4,5 km) cu zona Metro/Azomureș: https://youtu.be/YV4VASUGegE

Proiectul este aproape finalizat. Antreprenorul general, STRABAG, mai are doar câteva parapete de protecție de instalat și unele mici zone cu marcaje de executat. Săptămâna aceasta se derulează procedurile de pre-recepție.

Cu puțină voință administrativă și politică, se poate deschide circulația până la sfârșitul săptămânii viitoare, înainte de termenul contractual.“

 

800 de kilometri de autostradă inaugurați după 2000

În acest moment, în România se circulă pe 911,56 de kilometri de autostradă. dintre care 109 inaugurați înainte de 1990, iar restul de peste 800 de kilometri în ultimii 17 ani, începând cu 2004.

De asemenea, în lucru se află alți 260 de kilometri de autostradă și 152 de kilometri de drumuri expres.

 

Lasă un răspuns