Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a anunțat că va începe construirea unei noi fabrici în cadrul Parcului Industrial Teraplast din Sărățel, județul Bistrița-Năsăud.

teraplast bistrita

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 și va crea 80 de locuri de muncă noi.

Conform site-ului companiei, investiția are o valoare totală de 9,8 milioane de euro, iar produsele ce vor fi fabricate sunt destinate rețelelor de apă, irigații și gaz:

„În noua unitate de producție vor fi fabricate produse din polietilenă pentru linia de business Instalații. Căminele de inspecție și de vizitare care vor fi produse în noua fabrică asigură accesul pentru verificarea și monitorizarea rețelelor de canalizare îngropate pentru ape menajere, ape pluviale sau drenaj. Căminele TeraPlast pot fi utilizate în rețelele de canalizare din domeniul industrial, rezidențial și chiar agricol. Țevile din polietilenă se adresează rețelelor de transport și distribuție apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicații, canalizări sub presiune și irigații. Astfel, TeraPlast va oferi clienților săi produse superioare, la cele mai înalte standarde de calitate.“

Proiectul a fost depus în cadrul schemei de ajutor de stat sub numele „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast SA”. În ultimii 3 ani, Grupul TeraPlast a plătit peste 22 milioane de euro către stat, sub formă de drepturi salariale, impozit pe profit și impozite locale. Prin această investiție, TeraPlast se angajează ca până în 2027 să contribuie la bugetul de stat cu drepturi salariale, impozit pe profit și impozite locale în cuantum egal cu ajutorul de stat de 4,9 milioane de euro solicitat, suplimentare contribuțiilor care revin structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Grupul TeraPlast are o tradiție de 125 de ani, avându-și începuturile în Bistrița, în 1896. În prezent, este compus din mai multe companii: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

 

 

Un italian în trecere prin bistrița, prins la furat în supermarket- Detalii AICI 

 

În acest an a fost inaugurat cel mai mare magazin Lidl din Bistrița – Detalii AICI 

 

 

Lasă un răspuns