Rețeaua națională Lidl ajunge, începând cu data de 16 decembrie, la un număr total de 318 unități, după inaugurarea a patru magazine. Două dintre acestea se află în București, iar celelalte două în Făgăraș, județul Brașov, și Cugir, județul Alba. Ultimele două înlocuiesc magazine mai vechi, aflate la aceeași adresă, a căror activitate a fost oprită temporar pentru renovare și modernizare.

lidl acoperis verde

 

Magazinul Lidl din Cugir este situat pe Strada Victoriei, nr. 65, dispune de o suprafață de vânzare de peste 1 100 de metri pătrați și de peste 100 de locuri de parcare. În parcare se află o stație de încărcare pentru automobile electrice, unde pot fi alimentate două mașini în același timp. Magazinul existent anterior la aceeași adresă fusese închis în luna mai a acestui an.

Magazinul din Făgăraș este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 80. Are, de asemenea, o suprafață de vânzare de peste 1 100 de metri pătrați și dispune de peste 100 de locuri de parcare, dintre care două permit alimentarea la o stație de încărcare pentru automobile electrice. Și în acest caz, magazinul existent anterior fusese închis în mai 2021.

Cea mai interesantă caracteristică a magazinului modernizat este reprezentată de acoperișul verde, care oferă o numeroase  beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acest acoperiș contribuie major la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În plus, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și în același timp de a reduce cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Cele două magazine inaugurate în București se află pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 432-442, respectiv pe Strada Prelungirea Ferentari, nr. 66-70. Suprafața de vânzare depășește 1 100 de metri, iar parcarea are peste 100 de locuri. În parcarea magazinului situat pe Strada Prelungirea Ferentari există o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde vor putea alimenta două mașini simultan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.