Fabrica de conserve Fabka Group din Fetești Gară, județul Ialomița, urmează s fie cumpărată de Annabella Fabrica de Conserve Râureni, din județul Vâlcea. Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței, conform unui anunț făcut public marți, 28 decembrie.

fabrica valcea ialomita

Autoritatea de concurență precizează: „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal“.

Decizia urmează să fie făcută publică pe site-ul Consiliului Concurenței, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Annabella Fabrica de Conserve Râureni are drept obiect principal de activitate prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor.  Conform site-ului oficial, comercializează mai multe categorii de produse, printre care dulcețuri, siropuri, mai multe tipuri de zacuscă sau sirop.

Compania din Ialomița, Fabka Group, desfăşoară, de asemenea, activităţi în domeniul prelucrării şi conservării fructelor şi legumelor. Conform site-ului oficial, fabrica a fost fondată în 1968 și ocupă o suprafață de 200 000 de metri pătrați de teren, dintre care aproximativ 40 000 de metri pătrați de clădiri și 13 ferme care cumulează un total de 120 000 de metri pătrați de terenuri agricole. Fabrica este situată la numai o jumătate de kilometru distanță de Autostrada București-Constanța.

 

 

Lasă un răspuns