Compania românească Holde Agri Invest a anunțat achiziționarea unei noi ferme în județul Teleorman. Valoarea tranzacției este de aproximativ 1,4 milioane de lei (aproximativ 280 000 de euro), iar ferma cumpărată se întinde pe o suprafață de aproximativ 440 de hectare.

teren agricol teleorman

Suprafața de teren achiziționată este situată între mai multe terenuri pe care compania românească le deține deja în zona Roșiori. Ca urmare a acestei noi achiziții, nucleul Roșiori a ajuns la o suprafață totală de aproximativ 4 000 de hectare.

Compania are de gând ca în anul agricol următor să producă următoarele tipuri de culturi pe suprafața de teren achiziționată: floarea-soarelui pe 236 de hectare, porumb pe 118 hectare și grâu pe 86 de hectare.

Liviu Zăgan, directorul general Holde Agri Invest, a declarat, cu ocazia încheierii tranzacției: „Ne bucurăm să începem anul cu o nouă achiziție a unei ferme și să continuăm procesul de extindere a suprafeței exploatate de către Holde. Prin urmare, în clipa de față operăm peste 12.000 ha de teren și suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeței exploatate să ajungem la patru nuclee Holde și să continuăm investițiile adiționale în echipamente și silozuri, precum și în sisteme de irigații. Extinderea și planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaștem deja extrem de bine domeniul în care activăm și suntem conștienți că fără astfel de investiții, atât în ferme cât și în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă și profitabilă pentru acționarii noștri“.

Compania Holde Agri Invest a fost înființată în 2018 și exploatează în prezent peste 12 000 de hectare de teren agricol,în județele Teleorman și Călărași.

Lasă un răspuns

  1. Aproape 30 000 de locuri de muncă vacante, la nivel național – YesComment

    […] 440 de hectare de teren cumpărate de o firmă românească în Teleorman – VEZI DETALII! […]