Miercuri, 23 februarie, Kaufland România a inaugurat un nou magazin în Iași, situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 54A. Este al 5-lea magazin deschis în cel mai mare oraș din Moldova și, în același timp, unitatea cu numărul 151 la nivel național. Investiția înseamnă peste 100 de locuri de muncă apărute în oraș.

Clienții noului magazin sunt așteptați cu reduceri și oferte speciale la articole alimentare și nealimentare începând cu ziua de joi, 24 februarie. Programul magazinului este de luni până sâmbătă între orele 6:30 și 22:00, iar duminica între orele 8:00 și 20:00.

Noul Kaufland din Iași este construit pe o suprafață de aproximativ 6 000 de metri pătrați, dintre care peste 3 000 de metri pătrați reprezintă spațiul de vânzare. În plus, magazinul dispune de aproape 3 000 de metri pătrați de spații verzi, pe care s-au plantat peste 70 de arbori și 150 de arbuști.

Parcarea este dotată cu 307 locuri, dintre care 10 pentru persoane cu dizabilități și 8 pentru părinți. Este prevăzută, de asemenea, cu stație de încărcare pentru mașinile electrice și rastele pentru biciclete.

Clienții vor găsi 10 case de marcat standard și 6 case express, de tip self-service, pentru plata rapidă a cumpărăturilor.

De asemenea, magazinul este dotat cu o vitrină extinsă cu servire asistată, de 21 de metri, precum și cu raioane de pește proaspăt, legume și fructe, brutărie, produse congelate, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și drogherie.

În galeria comercială a magazinului există o zonă de Food Court cu un restaurant cu preparate tradiționale, fast-food și cofetărie, precum și o farmacie, un magazin de accesorii GSM, o casă de schimb valutar și un oficiu de asigurări.

La punctul Grill din exterior, clienții sunt așteptați cu un meniu format din pui rotisat, mici, ceafă de porc, pulpe de pui, crispy și cartofi prăjiți.

La intrarea în magazin, într-un spațiu special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, clienții pot depune pentru reciclare ambalaje ale produselor de îngrijire personală sau de curățenie și vor primi drept răsplată pentru comportamentul ecologic cupoane cu 50% reducere pentru cumpărarea altora noi, la alegere din roduse selecționate, conform campaniei lunare. Clienții pot depune sticle goale din plastic de șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid, dar și recipiente goale de produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor. Voucherele se ridică de la Biroul de Informații din magazin.

În parcare și la intrarea în magazin, clienții pot recicla sticle din plastic, de sticlă sau doze din aluminiu, folosind automatele de reciclare tip self-service. Aici pot depune trei tipuri de ambalaje, după cum urmează: PET-uri cu volum de până la 3 litri, sticle și doze de aluminiu cu volum de până la 1 litru. Clienții care reciclează astfel vor primi o sumă de bani sub formă de cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin.

De asemenea, magazinul integrează un punct de colectare a măștilor de unică folosință, care vor fi ulterior eliminate din mediu și valorificate energetic, în cadrul unui proiect pilot de mediu, inițiat de organizația neguvernamentală „Orașul Meu, Culorile Mele“, cu sprijinul Kaufland România. Vor fi putea fi colectate patru tipuri de măști: măștile de plastic de unică folosință, măștile FFP2, măștile FFP3 și măștile chirurgicale, dacă nu provin dintr-un mediu medical. Nu vor putea fi colectate măști din material textil, confecționate acasă sau alte articole de protecție, deșeuri periculoase (ascuțite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deșeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă.

Lasă un răspuns