Ca răspuns la sancțiunile care i-au fost impuse de statele Uniunii Europene, Rusia a anunțat că a adoptat măsuri similare, restricționând zborurile către 36 de țări. Printre statele vizate este și România, care – alături de toate celelalte state din estul U.E. – și-a închis spațiul aerian pentru Rusia încă de sâmbătă, 26 februarie.

rusia sanctiuni economice

Lista completă cuprinde următoarele țări: Albania, Anguilla (teritoriu britanic de peste mări), Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Groenlanda, Insulele Feroe și marea teritorială a Danemarcei), Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Insulele Virgine Britanice,  Irlanda, Islanda, Italia, Jersey (insulă din Canalul Mânecii, dependență a Coronei Britanice), Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos și Ungaria.

În prezent, zborurile către aceste state pot fi efectuate numai cu un permis special eliberat de Agenția Federală de Transport Aerian sau de Ministerul de Externe din Rusia.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat că noile sancțiuni europene împotriva Kremlinului includ, pe de o parte, închiderea spaţiului aerian pentru Rusia, iar p de altă parte furnizarea continuă de echipament militar Ucrainei.

În dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina, declanșând astfel cel mai mare război din Europa, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. După 5 zile de lupte, armată rusă nu a cucerit nici un oraș ucrainean important, iar sancțiunile economice dictate de Occident împotriva Rusiei au deja efecte devastatoare asupra economiei țării agresoare.

 

Firmele rusești din România -Vezi AICI în ce zone sunt concentrate și ce profit obțin!

 

Lasă un răspuns

  1. Firmele rusești din România, controlate de Protecția Consumatorilor! – YesComment

    […] Răspunsul Rusiei la restricțiile anunțate de România și de celelalte state ale Uniunii Europene […]

  2. Relațiile comerciale ale României cu Rusia: principalele produse de export și de import – YesComment

    […] pot și ei! Vezi AICI ce restricții a anunțat Rusia, după valul de sancțiuni economice ale […]