23 de persoane fizice și juridice, dezvoltatori imobiliari, au fost puse sub acuzare joi, 31 martie, de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Ei sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelătorie cu locuri de parcare, care au generat un prejudiciu total de 1,8 milioane de euro.

evolutie preturi apartamente iasi brasov

Dezvoltatorii sunt acuzați că ar fi declarat în mod fals, la recepția unor blocuri, că au construit nu număr mai mare de locuri de parcare decât realizaseră în realitate

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, „în perioada 2019 – 2021, mai mulţi dezvoltatori imobiliari de pe raza Sectorului 1 Bucureşti au indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale cu ocazia efectuării recepţiei blocurilor edificate de către aceştia, respectiv au prezentat că au realizat un număr mai mare de locuri de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire, cu toate că în realitate realizaseră mai puţine locuri de parcare, decât cele menţionate în autorizaţia de construire.

Prejudiciul total cauzat este 1.880.000 euro, dezvoltatorii imobiliari având obligaţia conform HCGMB 6612006 să achite o taxă de 10 000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat„.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare, în cursul zilei de joi, un număr de 51 de mandate de percheziție.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.