Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, precum şi a Municipiului Bucureşti au efectuat, în luna martie, 12 664 de controale în unităţile din industria agroalimentară. Cu această ocazie, au fost constatate numeroase nereguli, care au dus la aplicarea a 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 997 200 de lei.

 

 

Controalele au vizat operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în următoarele domenii: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice.

Neregulile constatate cel mai frecvent au fost următoarele:

  • neîntreţinerea igienică a spaţiilor de depozitare;
  • întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor tehnologice de producţie;
  • lipsa vestiarului şi a grupului sanitar pentru angajaţi;
  • neasigurarea stocurilor corespunzătoare de substanţe destinate operaţiunilor de dezinfecţie;
  • neefectuarea operaţiunilor de DDD în condiţiile legislaţiei specifice domeniului alimentar;
  • neconformităţi privind întreţinerea şi igiena echipamentului de protecţie sanitară a personalului muncitor;
  • neconformităţi privind monitorizarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP;
  • neconformităţi legate de asigurarea trasabilităţii şi conformităţii produselor alimentare (etichetare, buletine de analiză cu rezultate nesatisfăcătoare, ambalaj necorespunzător, produse alimentare cu modificări organoleptice);
  • neconformităţi privind personalul muncitor (neîntocmirea fişelor de aptitudini, neefectuarea cursului de igienă, neatestarea stării de sănătate a personalului).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.