Magazinle Jumbo Pallady și Jumbo Berceni au fost supuse, joi, unor controale efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). În urma acestor acțiuni, cele două unități au fost sancționate cu amenzi de 108 500 de lei, iar aproximativ 10 000 de produse au fost retrase de la comercializare.

jumbo protectia consumatorilor

Principalele nereguli au constat în vânzarea unor produse potențial periculoase și fără informații în limba română. Legat de aceste aspecte, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat:

Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română, ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!“.

Neregulile constatate cel mai frecvent au fost următoarele:

  • comercializarea unor produse fără marcaje CE;
  • lipsa unor informaţii de pe etichete;
  • practici comerciale înşelătoare;
  • comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare;
  • comercializarea unor produse periculoase;
  • produse cosmetice vândute fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de folosire;
  • produse diverse fără informaţii în limba română pe etichete şi jucării care imită produsele alimentare.

Până la remedierea deficiențelor constatate, activitatea celor două magazine a fost suspendată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.