Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis un ordin care prevede că restaurantele și toate celelalte unități de alimentație publică sunt obligate să își facă publice rețetele.

restaurante redeschise iunie 2020

 

Până acum, cei care comercializau preparate alimentare trebuia să fie afișeze ingredientele utilizate. De acum înainte însă, vor avea și obligația de a dezvălui cantitățile utilizate la prepararea alimentelor.

Concret, clienții vor avea posibilitatea să afle inclusiv valoarea energetică a fiecărui preparat, cu indicarea cantității de grăsimi saturate, de zaharuri și de sare.

Toate acestea vor fi afișate pe panouri aflate cât mai la vedere, care să nu fie mascate de fotografii sau reclame. De asemenea, scrisul trebuie să fie lizibil.

Informațiile sunt obligatorii și pentru livrările de alimente la domiciliu, cu deosebirea că, în acest caz, ele vor fi afișate pe site-urile restaurantelor sau unităților care comercializează fast-food.

 

 

Lasă un răspuns