Vineri, 17 iunie, la ora 10:00 dimineața începe programul Rabla pentru electrocasnice 2022. Programul se va desfășura pe parcursul a două sesiuni diferite, fiecare împărțită în mai multe etape și va avea un buget total de 100 de milioane de lei, cu 25% mai mare comparativ cu anul precedent.  O altă deosebire față de 2021 este reprezentată de faptul că în acest an nu se mai acordă vouchere pentru televizoare.

 

 

Valoarea voucherelor este următoarea:

  • 500 lei pentru laptop-uri;
  • 400 lei pentru mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, mașini de spălat vase, frigidere și uscătoare de rufe;
  • 300 lei pentru tablete;
  • 200 lei pentru aspiratoare.

Începând cu 17 iunie, timp de o săptămână, doritorii trebuie să se înregistreze, adică să își creeze conturi în platforma electronică. Apoi, vor urma trei etape de solicitate a voucherelor, după cum urmează:

  • etapa 1, între 25 iunie și 1 iulie, pentru mașini de spălat rufe, spălat vase și frigidere;
  • etapa a 2-a, între 1 și 7 iulie, pentru tablete și laptop-uri;
  • etapa a 3-a, între 8 și 14 iulie, pentru aparate de aer condiționat, aspiratoare și uscătoare de rufe.

Bugetul total pentru această primă sesiune este de 50 milioane lei. Ulterior, se va desfășura o a doua sesiune, cu același buget.

Ministrul Tanczos Barna a oferit următoarele explicații, cu referire la lipsa finanțării, în acest an, pentru cumpărarea de televizoare: „Am eliminat televizoarele pentru că riscam să transformăm acest program într-un program doar pentru ele. Cred că anul trecut am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare. […] Nu cred că un astfel de program trebuie să se concentreze pe televizoare, ci pe echipamente ce ajută gospodăriile să consume mai puțin. Pe acele echipamente se va concentra programul“.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.