Între 27 iunie și 18 iulie 2022, inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat 654 de unități de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică de pe litoralul românesc al Mării Negre. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost acordate 138 de sancțiuni în valoare totală de 1 702 600 de lei.

În plus, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 480,16 kilograme  de produse alimentare (peşte, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Ca urmare a controalelor efectuate, au fost identificate următoarele nereguli:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.
  • comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Numărul amintit funcționează în paralel cu 0800.826.787, call-center-ul A.N.S.V.S.A.,  apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.