​Guvernul a adoptat vineri ordonanța de urgență pentru ​toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării și care vor primi, începând cu luna august din acest an, un sfert din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată, a anunțat vineri ministrul Muncii, Marius Budăi.

Planificare bugetara si datorieFoto: DreamsTime

  • „În general majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajat și sunt angajați care vor primi și mai puțin, iar în afară de personalul medical care deja știm că este la nivelul din 2022, mai sunt salariați la nivelul Ministerelor care deja au atins pragul din 2022 și aceia nu vor avea creșteri salariale.”, a declarat vineri Marius Budăi, ministrul Muncii, la finalul ședinței de Guvern.

Budăi a spus că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat la începutul acestui an.

  • „Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde de lei, dar se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate. Știți că s-au blocat angajarările pentru semestrul doi din 2022, la începutul anului au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem economii și se pot încadra aceste cheltuieli.”, a spus ministrul.

Întrebat câți oameni vor beneficia mai exact de aceste creșteri salariale, ministrul a spus:

  • „În jur de 1 milion pentru că din cei 1,2 milioane de bugetari trebuie să scădem personalul medical…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.