[ad_1]

​Grupul Volkswagen a anunțat că va lista producătorul de mașini Porsche la final de septembrie sau început de octombrie. Este un moment istoric, dar vine într-o perioadă nefavorabilă pentru piețele de capital. Porsche ar putea fi evaluată undeva între 60 și 85 miliarde dolari.

Logo PorscheFoto: J O Castillo, Dreamstime.com

Porsche a avut în 2021 cel mai bun an din istoria sa, cu 301.000 de mașini livrate, dintre care 95.000 în China, 86.000 în Europa și 70.000 în SUA. Compania a livrat peste 41.000 de unități din modelul full-electric Taycan.

În 12 ani vânzările Porsche în Europa s-au dublat, datorită unor modele precum Cayenne și Macan.

De ani de zile se discută listarea Porsche, compania și-a anunțat intențiile în februarie, iar acum s-a dat undă verde la nivelul grupului VW. Deși piețele de capital sunt în scădere, Porsche este o companie renumită ce are rezultate bune și așteptarea este că va atrage mulți investitori cu bani.

Spre exemplu și-au arătat interesul investitori americani, iar statul Qatar vrea să cumpere 5% din acțiuni.

Grupul VW intenționează să listeze Porsche la bursa de la Frankfurt și va oferi 25% dintre acțiunile preferențiale investitorilor privați.

În funcție de cum se va încheia IPO-ul, listarea Porsche ar putea fi cea mai mare a unei companii germane, și cea mai mare a unei companii europene în ultimele două decenii.

Cum au evoluat veniturile Porsche în ultimul deceniu (sursa…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns