[ad_1]

Confruntat cu un val de reacții negative după Ordonanța pe energie, act adoptat fără transparență, care introduce taxa pe solidaritate și dă peste cap bugetele de investiții din mai multe industrii, premierul Nicolae Ciucă continuă întâlnirile cu investitorii străini cărora le spune că Guvernul și-ar fi respectat promisiunile de a nu crește taxele și de a asigura predictibilitate.

Taxa de solidaritateFoto: Yurii Kibalnik / Dreamstime.com

  • „Ne-am angajat să nu venim cu taxe noi și să nu le creștem pe cele existente și ne-am ținut de promisiune, deși nu a fost un lucru ușor și la îndemână. Am promis stabilitate și predictibilitate pentru investitori și ne-am ținut de cuvânt.
  • Ne-am asumat să fim Guvernul care susține investițiile și am alocat cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii 32 de ani, peste 90 miliarde de lei alocate în bugetul de stat.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, la un eveniment organizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Premierul a punctat și dinamica investițiilor străine directe, în creștere cu peste 21% în primele șase luni din acest an, pentru care a mulțumit investitorilor străini.

„Totodată, numărul firmelor cu capital străin nou înființate în Romînia a crescut în primele șase luni din acest an cu 35% comparativ cu perioada similară din anul 2021. Acestea sunt lucruri concrete, fapte și nu pot decât să mă bucur că ne-am făcut bine treaba,…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns