[ad_1]

​TikTok, cea mai populară aplicație în rândul publicului de sub 25 de ani, a organizat prima sa conferință de presă în România și spune că numărul de utilizatori a crescut cu 70% pe plan local în ultimii doi ani. Cât durează în medie un clip pe TikTok, câți dintre useri postează vreodată ceva? Există moderatori pentru conținutul în română?

Cum se pozitioneaza TikTokFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

TikTok și câteva cifre cheie

TikTok a depășit 1,1 miliarde de utilizatori în lume, dar nu furnizează cifre pentru fiecare țară în parte. La finalul articolului puteți citi estimări despre țările unde aplicația stă cel mai bine.

Cei de la TikTok spun că există și moderatori pentru limba română, lucru necesar, dacă ținem cont de faptul că numărul de useri aproape că s-a dublat în ultimii doi ani și este de ordinul milioanelor.

Aplicația TikTok este disponibilă în Europa din 2019, după ce Musical.ly a fost rebranduită cu numele TikTok. Sediul central este la Londra, iar biroul regional este la Varșovia (deschis în ianuarie 2021). În România există câțiva oameni de vânzări și publicitate.

TikTok permite clipuri de până la 10 minute lungime, însă media duratei clipurilor urcate este de 2 minute și jumătate. Trebuie spus că doar o zecime dintre cei care au conturi TikTok postează vreodată ceva, așadar, 90% dintre cei care intră pe rețea sunt utilizatori pasivi. Practic, „consumă” conținut…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns