[ad_1]

Timp de ani de zile fanii ether nici măcar nu puteau visa că criptomoneda lor favorită ar putea să concureze cu bitcoin. Însă acum aceasta este o ambiție mult mai realistă, scrie Reuters.

Este bitcoin prima religie noua a secolului XXI?Foto: Ionel Vinatoru / Dreamstime

A doua cea mai mare criptomonedă din lume a acaparat din cota de piață a bitcoin în așteptarea unui update foarte așteptat care ar putea scădea dramatic consumul de energie al blockhain-ului Ethereum folosit de ether.

Dominanța bitcoin exprimată în cota sa de piață a scăzut la 39,1% comparativ cu maximul de 47,5% înregistrat la mijlocul lunii iunie, potrivit datelor celor de la CoinMarketCap.

Ether în schimb a ajuns la o cotă de piață de 20,5%, în creștere față de procentul anterior de 16%.

Cele două criptomonede ar putea părea încă la o distanță semnificativă una de cealaltă însă ether a venit din urmă puternic de anul trecut: în ianuarie 2021 avea o cotă de doar 10% în timp ce bitcoin exercita o dominație absolută a pieței, cu o cotă de 72%.

În ceea ce privește prețul, un ether valorează acum 0,082 bitcoini, aproape de maximul istoric înregistrat în luna decembrie a anului trecut și minimul de 0,049 din luna iunie.

Ethereum, viitorul crypto?

„În esență oamenii văd acum Ethereum ca un activ sigur fiindcă au văzut succesul rețelei, ei cred că ea nu o să dispară nicăieri”, afirmă Joseph Edwards, șeful departamentului de strategii…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns