[ad_1]

​Industria IT s-a dezvoltat exponențial în România ultimilor 20 de ani. Din ce în ce mai multe companii românești și străine au investit în activități de cercetare și dezvoltare, beneficiind de talentul și abilitățile tehnice ale absolvenților locali de studii universitare de specialitate. NXP Semiconductors România a fost și este parte din acest proces de expansiune a industriei IT, plecând de la 5 angajați în anul 2000 și ajungând la ~1000 de angajati și colaboratori în 2022.

​Industria IT s-a dezvoltat exponențial în România ultimilor 20 de ani.Foto: NXP Romania

O mare parte a activităților de dezvoltare de software din cadrul NXP Semiconductors România au ca scop implementarea de soluții pentru mașinile autonome (de exemplu, ADAS Radar). Mașinile autonome sunt autovehicule care conțin un număr important de cipuri și o cantitate considerabilă de software. Supranumite și Vehicule Definite prin Software (Software Defined Vehicles), aceste mașini beneficiază de o multitudine de funcționalități activate prin intermediul software-ului. Mașinile autonome se actualizează asemenea software-ului pentru telefonul mobil, de la distanță.

Dacă astăzi, prin intermediul unei aplicații de mobil, putem chema o mașină cu șofer, care să ne conducă la destinația dorită, peste foarte puțin timp mașina care va veni va fi una fără șofer, va fi un vehicul capabil să perceapă si să « simtă » condițiile de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns