Producătorul finlandez Nokian Tyres va investi 650 milioane euro pentru a construi o fabrică de anvelope la Oradea, scrie Reuters. Compania a ieșit de pe piața rusă și vrea să compenseze pierderile de acolo. Fabrica va produce anvelope pentru autoturisme și producția de serie ar trebui să înceapă în primele luni din 2025.

Fabrica Nokian din Sankt PetersburgFoto: Ruslan Shamukov / TASS / Profimedia

Despre viitoarea fabrică Nokian de la Oradea

Fabrica va avea 500 de angajați și va produce mai ales anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalele piețe de vânzări vizate fiind cele din Europa Centrală. Finlandezii spun că au analizat 40 de amplasamente până au ales Oradea.

Construcția ar trebui să înceapă în primele luni din 2023 și primele anvelope, ca parte a producție de test, vor ieși de pe liniile de asamblare în a doua parte din 2024. Investiția va include și un centru logistic de distribuție anvelope.

„În al treilea trimestru din 2022 ne-am concentrat pe planurile de dezvoltare a companiei fără Rusia. Astăzi suntem bucuroși să anunțăm că vom investi 650 milioane euro într-o fabrică nouă, la Oradea”, spune compania, în raportul trimestrial, pe 1 noiembrie.

Capacitatea anuală va fi de 6 milioane de anvelope, cu posibilitatea de a extinde capacitatea.

Compania fabrica la St Petersburg 80% dintre anvelopele pentru autoturisme, iar în august șefii Nokian spuneau că trebuie rapid să…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.