Iranul a plasat săptămâna aceasta primul său ordin de import cu ajutorul unei criptomonede într-o mutare care ar putea eluda sancțiunile americane care i-au paralizat economia, a anunțat marți agenția Tansim citată de Reuters.

Ayatollahul Khamenei, liderul suprem al IranuluiFoto: Iranian Supreme Leader’S Office / Zuma Press / Profimedia

Comanda în valoare de 10 milioane de dolari reprezintă un prim pas făcut de republica islamică înspre folosirea activelor digitale pentru a încheia tranzacții comerciale care să ocolească sistemul financiar global dominat de dolar și încheie acorduri cu alte țări afectate de sancțiunile impuse de Statele Unite, precum Rusia.

Informația vine în contextul în care administrația de la Washington acuză Teheranul că se pregătește să livreze Rusiei sute de drone de război care să fie folosite în războiul din Ucraina, ajuns în a 167-a zi.

Tansim, o agenție de presă semi-oficială a guvernului iranian, nu a precizat care criptomonedă a fost folosită pentru tranzacție însă un oficial din cadrul Ministerul Industriei, Mineritului și Comerțului de la Teheran a afirmat ulterior pe pagina sa de Twitter că, până la sfârșitul lunii septembrie, Iranul va folosi pe larg criptomonede și contracte smart în relațiile comerciale cu țările străine.

Statele Unite au impus un embargo economic aproape total asupra republicii islamice, sancțiunile vizând toate importurile de petrol iranian,…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.