​Șase primării au semnat luni primele contracte finanțate din Componenta 10-” Fondul local” a PNRR. Contractele încheiate între autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării vizează amenajarea teritoriului și planificarea urbană, iar valoarea totală a acestora este de aproximativ 7,2 milioane de lei.

Contracte pnrr dezvoltare urbanaFoto: Guvern, Facebook

Ministerul Dezvoltării amintește că în data de 16 mai 2022, a fost deschisă platforma MDLPA pentru prima rundă de depunere a proiectelor în cadrul Componentei 10 – Fondul Local, iar aceasta se va închide la data de 30 iunie 2022. Astăzi, cu 10 zile înainte de închiderea apelului, pot fi semnate primele contracte a căror evaluare a început pe 8 iunie.

  • „De la achiziția de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, finanțarea documentațiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau stații de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziție de către minister.
  • Îndemn autoritățile locale să se folosească de cele 10 zile rămase pentru a depune spre finanțare aceste proiecte”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Contractele de finanțare semnate astăzi vizează:

  • – elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) în format digital al comunei Deleni (jud. Iași)…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.