​Guvernul vrea să suspende, de la 1 iulie 2022 și până la finalul acestui an, ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice, pentru a reduce din cheltuieli și a se încadra în ținta de deficit, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență aflat joi pe agenda Executivului.

Functionari publiciFoto: AGERPRES

Suspendarea angajărilor de la 1 iulie 2022: Ce excepții vor fi

Guvernul vrea să adopte joi o ordonanță de urgență care prevede suspendarea, în perioada 1 iulie 2022-31 decembrie 2022, a ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din instituțiile și autoritățile publice.

În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin post unic, se înțelege:

  • a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilității stabilite, nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
  • b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.

(3) Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată, se arată în proiectul de OUG.

Alte excepții la angajarea la stat după 1 iulie 2022

Prin excepție de la prevederile de mai sus, în cazuri temeinic justificate, prin Memorandum aprobat în ședința…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.