Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut miercuri că nu există oameni care să-și fi pierdut locurile de muncă în urma suprataxării contractelor muncii part-time introdusă prin Ordonanța 16/2022. Celor din USR care au acuzat că s-ar fi pierdut 77.000 de locuri de muncă, Câciu le-a transmis să-și actualizeze situația din postarea promovată pe Facebook cu bani publici.

Adrian CaciuFoto: Captura Guvern

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri la finalul ședinței de Guvern că piața s-a adaptat după Ordonanța 16/2022 și că dacă la început a avut loc o scădere a numărului de contracte part-time, „dar evident cam 70% s-au mutat pe contracte cu normă întreagă, începând cu 5 septembrie numărul contractelor part time a crescut, dar mai mult decât atât, a crescut valoarea contractelor part-time.”

VIDEO Ce spune Ministrul Finanțelor despre efectele suprataxării contractelor part-time

Amintim că una dintre modificările fiscale din Ordonanța 16/2022 a fost aceea că de la 1 august, pentru angajații part-time firmele vor plăti contribuții la nivelul salariului minim. Practic, este o suprataxare a muncii part-time.

HotNews.ro i-a solicitat Ministrului de Finanțe să prezinte cifrele acestei creșteri și l-a întrebat despre declarațiile USR, care a cerut Guvernului să renunțe la această măsură pe motiv că în perioada 1 iulie – 1 septembrie s-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.