​Elon Musk s-a „sucit” din nou și vrea să cumpere Twitter, iar marți, într-o postare pe rețea, miliardarul a scris că Twitter poate grăbi crearea unei aplicații bună la toate, în care să poți face multe lucruri diferite. O astfel de aplicație există în China, are un miliard de useri, dar din mai multe motive pare imposibil că America sau Europa ar putea avea ceva similar.

WeChatFoto: Piotr Swat, Dreamstime.com

Elon Musk a scris că Twitter poate servi ca „accelerator!” pentru crearea „X, the everything app”, practic o aplicație în care să poți face multe lucruri diferite.

Există și un nume pentru astfel de aplicații care sunt extrem de rare: „super apps”, super-aplicații, și un singur exemplu se detașează prin importanță: WeChat.

WeChat a fost creată de grupul tech Tencent din China, are peste un miliard de useri și permite nu doar să faci chat, ci și să faci plăți, să comenzi mâncare, să chemi un taxi sau să joci jocuri. WeChat este ca un fel de Facebook, PayPal Instagram, Uber, WhatsApp, Snapchat și Glovo, combinate într-o singură aplicație.

Interesant este că într-o discuție cu angajații Twitter, acum câteva luni, Musk a spus că admiră WeChat și a adăugat că este o ocazie ideală de a fi creat un WeChat în afara Chinei. „Practic trăiești pe WeChat în China, fiindcă este atât de utilă și te ajută mult în viața de zi cu zi”, spunea Musk.

Twitter are aproximativ 250 de milioane…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.