Meta (Facebook) a anunțat că va renunța la 11.000 de angajați, adică 13% din efectivele totale, după ce rezultatele financiare au fost tot mai slabe și valoarea de piață a companiei a scăzut cu peste 70% în ultimul an. Mark Zuckerberg a descris momentul ca fiind unul care vine „cu cele mai dificile schimbări din istoria companiei” și spune că își asumă lucrurile pe care le-a calculat greșit.

Facebook – MetaFoto: Sergei Elagin, Dreamstime.com

„Este un moment trist, aici nu există îndoială”, a scris Mark Zuckerberg în mesajul trimis angajaților, admițând că a greșit când a crezut că va continua creșterea din pandemie, când multe lucruri s-au mutat online. „M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea”.

El a adăugat că veniturile companiei au fost mult mai mici decât s-a așteptat, din cauza crizei macroeconomice, din cauza competiției tot mai puternice și din cauza scăderii pieței de publicitate.

Meta va lua și alte măsuri de reducere a costurilor, una fiind reducerea bugetelor pentru micile avantaje și atenții oferite angajaților: așa-numitele „perks”. În plus, se va renunța la o parte din spațiile de birouri și spațiile vor fi folosite mai judicios.

În acest context, Meta a decis să „înghețe” angajările și în primul trimestru din 2023.

Facebook a tot angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. Acum, în premieră,…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.