Tesla valorează acum mai puțin decât fondul de investiții Berkshire Hathaway al lui Warren Buffet după ce capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice s-a prăbușit cu peste 600 de miliarde de dolari, relatează Markets Insider.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Capitalizarea de piață a Tesla a scăzut miercuri la deschiderea bursei americane la sub 600 de miliarde de dolari, sub jumătate de maximul de 1,2 trilioane înregistrat de compania lui Musk la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Pe 25 octombrie 2021 Tesla devenise primul producător auto din istorie care a depășit pragul de un trilion de dolari în ceea ce privește valoarea de pe bursă.

Evoluția reprezintă o răsturnare de situație spectaculoasă, ținând cont că la începutul lui 2020 acțiunile Tesla se tranzacționau cu 30 de dolari, ajungând la un maxim de 407 dolari în data de 31 octombrie 2021.

Tesla, afectată de problemele mai largi ale domeniului tech

Anul acesta prețul acțiunilor Tesla s-a prăbușit cu 53%, dându-i noi bătăi de cap miliardarului sud-african și investitorilor companiei.

Berkshire Hathaway în schimb, fondul de investiții al lui Warren Buffett, este cotat acum la 645 de miliarde de dolari, recâștigându-și poziția a cincea în clasamentul S&P al celor mai valoroase companii listate pe bursa americană.

Tesla a fost puternic afectată de un exod mai larg al investitorilor din domeniul…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.