[ad_1]

FTX, a treia cea mai mare platformă de tranzacționare crypto din lume, intră în faliment și acest lucru era inimaginabil pentru mulți, mai ales că FTX era privită ca fiind o forță stabilizatoare, într-un domeniu cu multe fluctuații. Cum s-a ajuns aici? Un rol important l-a avut și fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), supranumit și „King of Crypto”, un super-star al domeniului.

FTX si BitcoinFoto: Stanislav Shahurin, Dreamstime.com

Piața totală a criptomonedelor era estimată undeva pe la 3.000 de miliarde dolari acum un an, dar după 12 luni tulburi, cu criză macroeconomică și cu evenimente cripto ieșite din comun, piața totală a ajuns la 800 miliarde dolari.

Criticii domeniului vin și spun, din nou și din nou, că este foarte mult risc în joc și că nimic nu este sigur când este vorba despre universul cripto și câștigurile de acolo. Scepticismul va crește, la fel vor crește în intensitate și vocile celor care spun că aceste platforme de tranzacționare mai mult rău fac, decât bine.

FTX, o vedetă ce părea atotputernică

FTX a fost fondată acum 3 ani, are sediul în Bahamas (până în 2021 era în Hong Kong) și este condusă din SUA (cele mai mari birouri sunt în Chicago și Miami). FTX avea peste un milion de useri și era una dintre cele mai respectate companii din domeniul crypto, mai ales că au investit în ea și fonduri de investiții celebre care nu bagă bani oriunde. Putem folosi verbele la trecut,…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns