Consiliul de administraţie al Disney i-a cerut legendarului Bob Iger să îşi reia funcţia de CEO, pe care i-o cedase lui Bob Chapek în 2020 după ce o deţinuse timp de 15 ani, cu scopul de a revitaliza acest grup american din industria divertismentului, informează luni AFP și Agerpres.

Bob Iger este din nou sef la DisneyFoto: Drew Angerer / Getty Images / Profimedia

Bob Iger, în vârstă de 71 de ani, a acceptat să revină la conducerea grupului Disney pentru încă doi ani cu obiectivul de a pune la punct o strategie „de creştere reînnoită”, au precizat reprezentanţii companiei americane într-un comunicat. De asemenea, el va trebui să colaboreze cu Consiliul de administraţie pentru a-şi găsi un succesor.

„Consiliul de administraţie a considerat că într-un moment în care grupul Disney este angajat într-o perioadă tot mai complexă de transformare a acestui sector de activitate, Bob Iger este deosebit de bine plasat pentru a conduce grupul pe durata unei astfel de perioade-cheie”, a declarat preşedinta Consiliului de administraţie, Susan Arnold, citată în acelaşi comunicat.

Bob Iger, susţinător al imaginii familiale şi a politicilor promovate de Disney, a condus acest grup din 2002 până în 2020 şi a rămas preşedintele executiv al Consiliului de administraţie până la sfârşitul anului 2021.

„El se bucură de respectul profund al echipei aflate la conducerea grupului Disney”, a adăugat Susan Arnold.

Grupul…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.