Capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice Tesla condus de miliardarul Elon Musk s-a prăbușit cu aproape 700 de miliarde de dolari, o sumă mai mare decât valoarea totală la bursă a majorității companiilor americane, relatează Markets Insider.

Elon Musk la deschiderea fabricii Tesla din GermaniaFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tesla și-a continuat declinul spectaculos în noiembrie, ajungând mai devreme în cursul lunii la o capitalizare de piață de puțin sub 600 de miliarde de dolari, mai puțin de jumătate din evaluarea maximă de peste 1,2 trilioane de la sfârșitul lui octombrie 2021.

Tesla a devenit în data de 25 octombrie a anului trecut primul producător auto din istorie care a depășit pragul de un trilion de dolari în ceea ce privește valoarea de pe bursă.

Însă acum capitalizarea de piață a Tesla a ajuns la 530 de miliarde de dolari, pierzând încă aproape 70 de miliarde în plus în ultimele 13 zile.

Cifrele dezastrului pentru Tesla

Declinul de aproximativ 670 de miliarde de dolari înregistrat între maximul de anul trecut și valoarea de la închiderea bursei de la New York luni este o sumă mai mare decât capitalizarea de piață totală a unor companii precum Exxon Mobil (457 de miliarde de dolari) sau JPMorgan (390 de miliarde de dolari).

Prăbușirea valorii companiei conduse de Elon Musk este și mai spectaculoasă când este comparată cu valoarea unor alte companii…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.