[ad_1]

Guvernul din El Salvador, prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca monedă oficială, a cerut parlamentului să aprobe emiterea de obligațiuni acoperite de criptomonedă, relatează Reuters.

El Salvador a devenit prima tara din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plataFoto: Millenium / Alamy / Profimedia Images

Congresul țării din America Centrală a anunțat marți noaptea că a primit un proiect legislativ care vizează reglementarea emiterii și vânzării de obligațiuni către investitori locali și străini.

Propunerea vine la un an după ce președintele Nayib Bukele anunțase că va lansa așa-numitele „obligațiuni vulcan” pentru a strânge un miliard de dolari pentru a finanța proiectul „Bitcoin City”, care presupune construirea unui oraș pe coasta țării care să fie alimentat cu energie de la un vulcan și în care singura taxă să fie TVA-ul.

Bukele a dezvăluit ulterior că aceste obligațiuni au fost numite după cei 170 de vulcani din El Salvador care ar urma să ofere energia necesară unor proiecte de minare a bitcoin.

El se așteptase inițial ca lansarea obligațiunilor să fie finalizată până la începutul acestui an însă ministrul de Finanțe Alejandro Zelaya, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Bukele, a spus că proiectul a fost amânat din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Explicația este una cel puțin bizară, analiștii financiari notând că o variantă mai plauzibilă ar…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns