Foxconn a cerut scuze muncitorilor de la cea mai mare fabrică de iPhone-uri unde au fost miercuri proteste și oamenii s-au bătut cu forțele de ordine. Foxconn dă vina pe unele probleme tehnice apărute la sistemele de plăți și spune că toți angajații își vor primi bonusurile. Foxconn produce anual peste 150 de milioane de iPhone-uri și are 800.000 de angajați.

Ciocniri la FoxconnFoto: AFPTV teams / AFP / Profimedia

​Sute de muncitori au protestat miercuri la cea mai mare uzină Foxconn din China, clipurile video arătând ciocniri cu forțele de ordine. Uzina din Zhengzhou are 200.000 de oameni și este cea mai mare unitate care produce iPhone-uri.

Situația s-a liniștit, iar Foxconn a cerut scuze muncitorilor și spune că oamenii nu și-au primit bonusurile din cauza unor „erori de ordin tehnic” la sistemele sale de plăți către angajați.

CNN scrie că Foxconn le-ar fi oferit bani angajaților recalcitranți, peste 1.400 de dolari/persoană, pentru a părăsi fabrica și pentru ca tensiunile să dispară. Compania negase inițial că ar fi fost necinstită cu angajați, dar o zi mai târziu a spus că va plăti bonusurile promise în contractele inițiale, bonusuri pe care apoi nu a mai vrut să le dea (sau când le-a dat a cerut muncitorilor să lucreze mai mult pentru acei bani).

Lucrurile s-au liniștit joi, dar presa a scris că mulți angajați care s-au dus la gară nu au putut să-și cumpere bilete de tren către casă.

Foxconn…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.