Patronatele au atenționat vineri că propunerea Guvernului de a crește salariul minim brut la 3.000 de lei, din care 200 de lei neimpozitați, va crește numărul angajaților care sunt plătiți cu salariu minim, pentru că ar lua în mână mai mult decât angajații plătiți puțin peste salariul minim. Patronatele se tem că vina va fi aruncată pe angajatori, când de fapt ar fi rezultatul politicii Executivului.

Patronate si Sindicate la GuvernFoto: Guvern, Facebook

Confederația Patronală Concordia a reacționat vineri la anunțul făcut cu o zi în urmă de Guvern privind creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2023.

Redăm mai jos reacția Confederației Patronale Concordia:

  • „Am continuat ieri discuțiile cu Guvernul în privința salariului minim și apreciem această deschidere de a asculta opinia patronatelor și de a o lua în considerare deși propunerea noastră a rămas deocamdată fără un răspuns pozitiv după două runde de negociere.
  • Noi vedem că firmele fac eforturi și își doresc să crească salariile și ne-am fi dorit ca această creștere de minim 450 de lei să nu fie doar la nivelul salariului minim și mai mult ea să ajungă anul viitor complet în buzunarul angajaților și nu în taxe și impozite.
  • De aceea am propus ca toți salariații din România să fie scutiți de plata contribuțiilor sociale pe primii 450 de lei din salariul lor. În plus nu considerăm că este productiv ca în România să existe mai multe…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.