Istoria telefoanelor mobile începe în 1876 când Alexander Graham Bell a patentat pentru prima dată un astfel de dispozitiv. Totuși, a mai durat aproape 100 de ani, până în 1983, când a apărut un telefon mobil mai apropiat de ceea ce avem astăzi, ca să vedem o creștere semnificativă a adopției.

Interviu cu Rareș, Software Engineer la Keysight Technologies RomaniaFoto: Keysight Technologies România

Chiar și așa, întrucât prețul era destul de piperat ($4000, echivalentul a aproximativ $10,000 astăzi), cântărea aproape 1kg, avea o lungime de aproximativ 30cm și necesita 10 ore de încărcare pentru 30 de minute de funcționare, majoritatea au privit această nouă invenție ca un dispozitiv pentru cei bogați și nu pentru mase. Abia 24 de ani mai târziu, în 2007, când a fost lansat primul telefon mobil inteligent la un preț mai accesibil pentru majoritatea populației am început să vedem o adopție accelerată.

O situație similară a avut loc și la finalul secolului 19, atunci când a fost inventat primul tractor iar fermierii erau sceptici să înlocuiască plugul cu cai cu această nouă invenție. Ezitarea lor nu era cu totul neîntemeiată – pe atunci, tractoarele ofereau puține avantaje în detrimentul cailor, unul dintre cele mai mari dezavantaje fiind faptul că nu se puteau înmulții singure.

Pornind de la aceste două exemple, putem spune că fiecare generație a prezentat adversitate la tehnologiile emergente pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.