​Consiliul Național al IMM-urilor din România a solicitat marți Guvernului reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată, cu o propunere diferită față de cea anunțată de Executiv. Contrar anunțului Guvernului, IMM-urile consideră că negocierile nu ar fi fost finalizate.

Patronate si Sindicate la GuvernFoto: Guvern, Facebook

  • „Astăzi, 29 nov a.c., Consiliul Național al IMM-urilor din România a transmis o adresă prin care solicită Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, Ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Constantin Budăi și Ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.
  • CNIPMMR consideră că, până în acest moment, negocierile pentru stabilirea salariului minim garantat în plată nu au fost finalizate și solicită tuturor partenerilor sociali reluarea acestora.
  • Astfel, așa cum a mai fost susținut, CNIPMMR solicită creșterea salariului minim la suma de 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei și posibilitatea creșterii suplimentare cu încă 250 de lei neimpozabili, peste cei 3000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă.”, a anunțat pe Facebook Consiliul Național al IMM-urilor.

Patronatele, după anunțul Guvernului privind salariul minim: Forța de muncă se va comprima în zona salariului minim și vina va fi aruncată pe angajatoriCitește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.