Platforma de socializare Twitter nu va mai lua măsuri împotriva dezinformării privind pandemia de Covid-19, după preluarea reţelei sociale de către miliardarul Elon Musk.

Twitter și informațiile despre Covid-19Foto: Igor Golovnov / Alamy / Alamy / Profimedia

Măsurile respective au fost deja suspendate miercurea trecută, potrivit unui mesaj postat pe un site al Twitter, , relatează marţi agenția germană DPA, citată de Agerpres.

În 2020 compania a stabilit reguli pentru a stopa răspândirea informaţiilor false şi înşelătoare referitoare la coronavirus şi vaccinuri.

La acea vreme, Twitter a menţionat pericolul dezinformării pentru persoane care ar putea apela la tratamente neştiinţifice sau ar refuza vaccinarea anti-Covid.

În total, au fost eliminate peste 100.000 de postări şi peste 11.000 de conturi au fost suspendate pentru încălcarea regulilor.

Decizia Twitter a fost ţinta a numeroase critici, în principal din partea taberei politice de extremă-dreapta din Statele Unite.

Elon Musk a minimizat în mod repetat pandemia din 2020. El a fost, de asemenea, şi un critic al măsurilor de izolare, care uneori au condus la oprirea producţiei la principala fabrică a producătorului său de maşini electrice, Tesla.

Elon Musk, în vârstă de 51 de ani, a anunţat că a contractat de două ori Covid-19.



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.