Dezastrele naturale și pierderile provocate de om au provocat pagube în valoare de 268 de miliarde de dolari din ianuarie, mai puțin decât în 2021, în ciuda devastărilor provocate de uraganul Ian în Statele Unite și Cuba, potrivit AFP.

Uraganul Ian, imagine satelitaraFoto: Bob Hines/Nasa / Zuma Press / Profimedia

Aceasta reprezintă o scădere de 12% într-un an, potrivit studiului Sigma, pe care gigantul în reasigurări Swiss Re îl publică în fiecare an de peste 50 de ani. Din suma totală, o foarte mare parte este atribuită dezastrelor naturale (260 de miliarde), în scădere cu 11% față de anul precedent.

Costurile asumate de asigurători sunt estimate până în prezent la 115 miliarde de euro pentru catastrofele naturale, în scădere cu 5% pe un an, și la 7 miliarde de euro pentru daunele provocate de om, în scădere drastică (-24%).

Astfel, sectorul reasigurărilor a acoperit în acest an doar aproximativ 45% din pierderile economice, ceea ce, potrivit Swiss Re, ilustrează un deficit semnificativ de protecție la nivel mondial.

„Uraganul Ian, combinat cu alte fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtunile de iarnă din Europa, inundațiile din Australia și Africa de Sud și furtunile cu grindină din Franța și SUA, au dus la pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari din cauza catastrofelor naturale până acum în acest an”, a declarat grupul, care acționează ca un asigurător pentru asigurători.

Cel mai…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns