Compania Tesla condusă de Elon Musk va emite o actualizare de software pentru peste 435.000 dintre mașinile sale electrice din China pentru a remedia o problemă care în circumstanțe extreme poate duce la o coliziune, relatează Reuters.

Elon Musk într-o masina TeslaFoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Deși actualizarea va fi una de tip „over-the-air”, ce poate fi instalată remote, din punct de vedere tehnic ea este considerată o rechemare de către autoritățile de reglementare din industria auto.

Măsura va viza 142.277 de Tesla Model 3 și 292.855 de vehicule Model Ys, potrivit Administrației de Stat pentru Reglementarea Pieței din China.

Noua bătaie de cap pentru Tesla vine după ce săptămâna trecută Tesla a rechemat de asemenea 80.000 de mașini Model S, Model X și Model 3 din China pentru probleme legate de software și centurile de siguranță.

Pe 20 noiembrie Tesla a rechemat și 321.000 dintre vehiculele sale din Statele Unite din cauza unor probleme legate de lămpile din spate. Cu câteva zile înainte de aceasta, Tesla a rechemat alte aproape 30.000 de maşini Model X din Statele Unite, din cauza unei probleme care ar putea cauza declanşarea incorectă a airbag-ului pasagerului din faţă.

Revenind la China, Tesla rechemase 200.000 de mașini ale sale din această țară și în luna decembrie a anului trecut din cauza unor posibile defecțiuni la portbagaj.

Vești bune și proaste pentru Tesla

Vestea bună pentru…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.