[ad_1]

​2022 a fost un an complicat pentru piața auto, cu multe lucruri bune, dar și cu rele. Vânzările de mașini noi au crescut, deși mașinile ajung tare greu la clienți, iar electricele au avut un an de vis. Vânzările de mașini second-hand au mai scăzut față de 2021, dar au fost la un nivel ridicat. Creșterile de prețuri au continuat și ele la toate capitolele.

MasiniFoto: Ulrich Mueller, Dreamstime.com

Informația pe scurt

  • 2022 a fost marcat de faptul că cei care vor să-și ia mașini noi au de așteptat luni de zile, în destule cazuri chiar și mai mult de un an. Estimările sunt că fabricile din Europa de Vest produc la 70% din capacitate, iar procentul va crește în 2023.

  • Anul în curs este cel mai bun pentru mașinile electrice, cu o medie de 800 pe lună, Dacia Spring având jumătate din piață. 2022 este și cel mai slab pentru mașinile diesel care au o cotă de sub 15% la mașini noi, dar se găsesc în număr mare la anunțurile de vânzare pentru SH.
  • Unii oameni care doreau să-și cumpere mașină nouă au renunțat și și-au luat second-hand, descurajați de timpii mari de așteptare și de prețurile care au crescut mult.
  • Piața mașinilor SH din import a scăzut cu 20%, după un 2021 foarte bun, greu de egalat. A fost tot mai greu de găsit mașini în stare foarte bună, de clasă mică sau medie, de 4-6 ani vechime și cu nu prea mulți kilometri. În plus, prețul mediu pentru mașinile SH a continuat să crească, după ce…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns