​BMW a anunțat că, alături de uzina sa de autoturisme electrice de la Debrecen (Ungaria), va construi și o uzină de baterii pentru mașini electrice, după investiții totale de două miliarde euro. Ambele unități vor produce de la finalul lui 2025.

BMW DebrecenFoto: BMW

La uzina de autoturisme construcția a început acum șase luni, iar în total vor fi angajați cu 500 de oameni mai mult decât se anunțase inițial pe întreaga platformă industrială denumită BMW iFACTORY. În total, BMW promite investiții de două miliarde euro la unitatea din orașul situat nu departe de frontiera cu România.

Planurile anunțate în 2018 pentru Ungaria erau de un miliard de euro, iar acum germanii anunță o dublare a investițiilor totale la Debrecen, prin uzina de baterii.

La Debrecen vor fi produse baterii de mare capacitate care vor ajunge pe mașinile electrice din categoria denumită de germani Neue Klasse. Va fi un mare avantaj logistic faptul că uzina de baterii va fi exact lângă uzina auto unde bateriile vor fi puse pe mașini.

Statul ungar va da subvenții de 33 milioane euro pentru această nouă fabrică.

Tot în Ungaria se construiește și cea mai mare uzină de baterii din Europa, chinezii de la CATL anunțând investiții de peste 7 miliarde euro.

În sectorul auto din Ungaria lucrează 150.000 de oameni.

BMW anunțase în primăvara lui 2021 că vrea ca în 2030 jumătate dintre mașinile pe care le vinde să fie full-electrice, iar acest…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.